Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Άγιος Σεραφείμ Φθιώτιδας

Άγιος Σεραφείμ, όμορφο χωριό που βρίσκεται στα παράλια του Μαλιακού κόλπου, απέχει από τη Λαμία 35χλμ και από τα Καμένα Βούρλα 6χλμ. Περιβάλλεται από κατάφυτη περιοχή από ελιές. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά διαμερίσματα  του ΔήμουΜώλος-Άγιος Κωνσταντίνος με 1000 περίπου κάτοικους.



Στο χωριό, ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί φρέσκο ψάρι και ντόπια κρεατικά στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του χωριού και να απολαύσει τον καφέ του ή το ποτό του στα cafe, θα ασχοληθεί με το ψάρεμα στον Μαλιακό κόλπο θα κυνηγήσει στον κάμπο και στους γύρο ορεινούς όγκους.

Ο Αγιος Σεραφείμ έχει αρκετά μεγάλη εμπορική κίνηση. Στην κεντρική πλατεία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες για βραδινό φαγητό, καφετέριες, μπαρ και στη παραλία του ψαροταβέρνες.

Κύρια ασχολία τον κατοίκων είναι η γεωργία. Το χωριό παράγει άριστη ποιότητα λαδιού και βρώσιμης ελιάς, κηπευτικά και σιτηρά. Ανέκαθεν αγροτική περιοχή παράγει όλους τους καρπούς της γης. Σήμερα κυριαρχεί η καλλιέργεια της ελιάς για αυτό και τα πολλά ελαιοτριβεία – κονσερβοποιεία ελιάς. Σημαντική και η αμπελοκαλλιέργεια. Υπάρχουν αμπέλια με εκλεκτές οινοποιήσιμες επιτραπέζιες ποικιλίες κρασιών. Τα σιτηρά, το βαμβάκι, τα κηπευτικά, η φυστικιά είναι άλλες καλλιέργειες. Η κτηνοτροφία αιγοπροβάτων και βοοειδών υπάρχει ακόμη. Η μελισσοκομία αναπτύσσεται στα ορεινά.

Τα τελευταία χρόνια η ιχθυοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια αναπτύσσεται ιδιαίτερα στη περιοχή και εμπλουτίζουν τη θάλασσα  με γόνο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.


Περισσότερες πληροφορίες:
http://agserafim.blogspot.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου