Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Τσαγκαράδα Πηλίου

Η Τσαγκαράδα είναι ένας τόσο ορεινός όσο και καλοκαιρινός προορισμός με πολλά ξενοδοχεία,
ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον επισκέπτη.


Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες που θα συναντήσετε στην Τσαγκαράδα είναι διαφόρων κατηγοριών και μπορούν να ικανοποιήσουν μεγάλη ποικιλία προτιμήσεων και αναγκών διαμονής στους επισκέπτες τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η Τσαγκαράδα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 450μ. και απέχει από την πόλη του Βόλου 54 χλμ. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη πλαγιά με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ανάμεσα σε καστανιές και αγριολούλουδα περιτριγυρισμένη από γραφικούς όρμους, τυρκουάζ παραλίες ενώ απαρτίζετε από παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική με πετρόχτιστα και νεοκλασσικά αρχοντικά και προσφέρει τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Η Τσαγκαράδα φαίνεται πως ονομάστηκε έτσι από το σλάβικο «τσαγκάρ» που σημαίνει ωραία τοποθεσία. Υπάρχουν όμως και άλλες απόψεις που αιτιολογούν την ονομασία να προέρχεται από τα «τσαγκάρια», που στη γλώσσα των τσιγγάνων σημαίνει «σκηνές», από τα «τσαγκάδια», που σημαίνει κοπάδια και ποιμνιοστάσια ενώ μια άλλη εκδοχή φαίνεται να έχει σχέση η ονομασία με τους τσαγκάρηδες.

Το χωριό αποτελείται από τέσσερεις μικρότερους οικισμούς, οι οποίοι πήραν το όνομά τους από τις εκκλησίες που βρίσκονται στις κεντρικές πλατείες με τους πλάτανους: Άγιοι Ταξιάρχες (που είναι και ο παλαιότερος οικισμός), Αγία Παρασκευή και Άγιος Στέφανος, που βρίσκονται κατά μήκος του δημόσιου δρόμου, και Αγία Κυριακή, η οποία βρίσκεται χαμηλά στην πλαγιά του βουνού προς την Νταμούχαρη.

Είναι από τα πιο δημοφιλή μέρη του Πηλίου αφού συνδυάζει μαγευτικά το βουνό με την θάλασσα, το καλοκαίρι με το χειμώνα. Για το χειμώνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέχει περίπου 35 χλμ. ενώ για το καλοκαίρι, μόλις 8 χιλιόμετρα από την Τσαγκαράδα βρίσκονται οι γαλαζοπράσινες παραλίες του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας. Σε κοντινή απόσταση από τις δυο αυτές υπέροχες παραλίες βρίσκονται οι παραλίες Μπάνικα, Λημνιώνα, Πλάκα, Παπά Νερό, Νταμούχαρη και Άγιος Ιωάννης.

Παντού υπάρχει πυκνή βλάστηση, γεφύρια, ρεματιές με τρεχούμενα νερά, επιβλητικοί πλάτανοι, μηλιές και καστανιές συνθέτουν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς και γεμίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη χρώματα και στιγμές χαλάρωσης και αρμονίας.

Η Τσαγκαράδα είναι ένας πολυσύχναστος τουριστικός προορισμός που διατηρεί όμως αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του χρόνου έχοντας άρτια τουριστική υποδομή με ξενώνες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες κ.α.

Τα γραφικά μονοπάτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια της Τσαγκαράδας προσφέρονται για πεζοπορία. Μια διαδρομή από αυτές είναι Αγία Παρασκευή – Νταμούχαρη και Τσαγκαράδα – Μηλιές.



Η Τσαγκαράδα θα σας μείνει αξέχαστη για τα παραδοσιακά πηλιορείτικα σπίτια, το καταπράσινο τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και την θέα από ψηλά που αγναντεύει κανείς το Αιγαίο.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου