Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Άγιος Γεώργιος Ημαθίας

Ο Άγιος Γεώργιος (πριν το 1926 Γιάντσιστα) είναι ένας όμορφος πεδινός, μεγάλος οικισμός του νομού Ημαθίας. Αποτελεί Δημοτική Eνότητα του Δήμου Βέροιας και στην απογραφή του 2011 είχε 1763 κατοίκους.


Συνδέεται με την πόλη της Βέροιας με αστική συγκοινωνία η οποία είναι συχνή ανά μια ώρα υπάρχει δρομολόγιο, και η απόσταση από την πόλη της Βέροιας είναι 9.5 χλμ ή 14 λεπτά διαδρομή με το αυτοκίνητο και με την πόλη της Νάουσας 14.2 χλμ ή 20 λεπτά διαδρομή με το αυτοκίνητο το χωριό βρίσκεται σχεδόν στην καρδιά του Νομού και έχει αρκετά καλό οδικό δίκτυο το οποίο διευκολύνει τις μετακινήσεις από και προς το χωριό μέχρι το 1935 η θέση του χωριού ήταν στη ευρύτερη περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (σημερινή ονομασία βοσκές) και παράλληλα της κοίτης της Τάφρου 66 που λόγω της πλημμύρας του 1935 αναγκάστηκε να μετακινηθεί ολόκληρο το χωριό στην σημερινή του θέση .

Απασχόληση των κατοίκων:
Οι κάτοικοι κατά κύριο λόγο ασχολούνται με την γεωργία και σε μικρότερη κλίμακα με την κτηνοτροφία και ακόμη λιγότερο με την οινοποίηση, αλλά παράγουν πολύ καλό τσίπουρο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για οικιακή χρήση. Το χωριό είναι ξακουστό για τα ροδάκινα που παράγονται στην περιόχη όπως επίσης και για τα εξαιρετικής ποιότητας κηπευτικά και ποιο συγκεκριμένα για τις πιπεριές οι οποίες παράγονται κατά 70% περίπου της συνολικής παραγωγής της χώρας στον Άγιο Γεώργιο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου