Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Βαλτερό Σερρών

Το Βαλτερό βρίσκεται κεντρικά του Δήμου Ηράκλειας Σερρών και βορειοανατολικά της Λίμνης Κερκίνης (περίπου 20χλμ.) και στο βορειοδυτικό τμήμα της εύφορης πεδιάδας του ποταμού Στρυμόνα.


Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία (βαμβάκι, καλαμπόκι, ζαχαρότευτλα) και την κτηνοτροφία. Στο Βαλτερό υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες, γαλακτοκομικές μονάδες, εκκοκκιστήρια βάμβακος και «σιλό» για την αποθήκευση της σοδειάς. 
Στο Βαλτερό υπάρχει ένας από τους πιο δραστήριους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βαλτερού «Αριστοτέλης».

Καθόλη την διάρκεια του χρόνου διοργανώνει με επιτυχία διάφορες εκδηλώσεις. Μερικές εξ αυτών είναι η γιορτή της Μπάμπως που διοργανώνεται στις 8 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), τα κούλουμα (Καθαρά Δευτέρα), η γιορτή της γυναίκας στις 8 Μαρτίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), του Αγίου Πνεύματος όπου πανηγυρίζει και η εκκλησία του οικισμού, η Αγία Τριάδα! Επίσης ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Βαλτερού «Αριστοτέλης» διοργανώνεται κάθε Ιούλιο και τη «γιορτή του καλαμποκιού»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκκλησία του Βαλτερού είναι ιδιαίτερη δραστήρια αφού διοργανώνει θρησκευτικές εκδηλώσεις με εικόνες και ιερά λείψανα Αγίων, καθώς επίσης βοηθάει, όσο μπορεί, φτωχές οικογένειες! Στο Βαλτερό λειτουργεί εξαθέσιο δημοτικό σχολείο αλλά και νηπιαγωγείο! Εχει πολλά μαγαζιά και οι μόνιμοι φιλόξενοι κάτοικοι του είναι περίπου 1440.


Πηγή φωτογραφιών:
http://www.strymonashorizon.gr/












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου