Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Νεοχώρι Ιωαννίνων

Το Νεοχώρι (Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου - Δημοτική Ενότητα ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ), ανήκει στον δήμο ΖΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα "Καλλικράτης". Η επίσημη ονομασία είναι "το Νεοχώριον". Έδρα του δήμου είναι η Ελεούσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.


Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο "Καποδίστριας", μέχρι το 2010, το Νεοχώρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Νεοχωρίου, του πρώην Δήμου ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Το Νεοχώρι έχει υψόμετρο 550 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,7441785372 και γεωγραφικό μήκος 20,7080913182. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Νεοχώρι θα βρείτε εδώ.

Η τοποθεσία του είναι ιδανική σε όσους αρέσουν οι εκδρομές και οι πεζοπορίες καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα Ζαγόρια, στην ξακουστή Ζίτσα με τον περίφημο αφρώδη οίνο, το Θεογέφυρο στο Λίθινο, την Αρχαία Πασσαρώνα και το Ναό του Αρείου Διός, το σπήλαιο Περάματος, τις ομορφιές του Νησιού και των Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου